Soiree Dramatik in Antwerpen en Amsterdam

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Schrijverspodium gooien Toneelhuis en Stadsschouwburg Amsterdam hun zalen open voor een luxueuze editie van deze klassieker. Twee toneelliteraire avonden met een kleurrijke greep uit het beste, het verrassendste en het meest onontdekte van de Nederlandstalige toneelliteratuur van het afgelopen decennium.

Aan het woord een elftal jonge en gevestigde schrijvers met fragmenten uit eigen toneelwerk. Aan de muziekinstrumenten de leden van Track, de uit de Veenfabriek voortgekomen electro-techno band.

In Antwerpen treden aan: Stijn Devillé, werk van Eric De Volder, Abke Haring, Monique Nagielkopf, Jeroen Olyslaegers, Hanneke Paauwe, Elvis Peeters, Pjeroo Roobjee, Arne Sierens, Dimitri Verhulst en Erik Vlaminck. Toneelhuisacteurs Stijn Van Opstal, Geert Van Rampelberg en Sara Deroo geven hen extra stemmen.

Op het podium in Amsterdam staan: Rob de Graaf, Peter De Graef, Fikry El Azzouzi, Maria Goos, Judith Herzberg (o.v.), Gerardjan Rijnders, Pjeroo Roobjee, Laura van Dolron, Marjolijn van Heemstra, Lot Vekemans, Peter Verhelst. Actrice Marlies Heuer krijgt nog gezelschap van twee andere acteurs.

Op elkaar reagerend creëren muzikanten, schrijvers en acteurs elke avond een muziektheatraal concert waar de vonken vanaf vliegen.

Track is Rik Elstgeest, Bo Koek, Paul Koek, Hans van der Meer en Ton van der Meer / guest star John van Oostrum.

“Zij die normaal gezien achter de schermen blijven, stelen nu de show.”