Reacties lezers

Beste lezer, u kunt onderaan uw reactie op het boek toevoegen. Deze wordt dan binnen 3 dagen op de wesbite gepubliceerd.

Ben gelijk gegrepen door de roman van Lot Vekemans (Elly van Mensfoort) 

 Zaterdag voor het eerst in mijn leven een boek in een ruk uitgelezen. Waarom? Hoe? Ik begrijp het zelf ook niet. Moet wel met de schrijfstijl en de klasse van de schrijfster te maken hebben. Wie: Lot Vekemans , De bruidsjurk uit Warschau. Haar debuutroman. Ik kon al GIF en DE ZUS VAN, twee wonderschone erg gewaardeerde toneelteksten. In dit boek zitten geweldige dialogen die je er zo uit zou kunnen halen om op het podium te gebruiken. Wauw. Gauw nog eens lezen. Een echt aanrader. (Wiebe de Vries)

Leest lekker en het is een mooi opgebouwd verhaal met die 3 delen die in elkaar overgaan. Kortom, als gewone lezer heb ik erg genoten van je boek.

Prachtig boek. Dank je wel. 

Het boek is al op en ik heb er nog lang geen genoeg van! Wat een prachtig verhaal. Sfeervol, intrigerend en het zat eigenlijk direct al onder mijn huid…complimenten!  

Nog met een brok in mijn keel vertellen dat ik je boek in een adem uitgelezen heb en ik het als een film voor me zag en zie. Zo is het leven toch! Ontroerend mooi en boeiend, dank je wel daarvoor.

‘Ademloos Een bruidsjurk uit Warschau gelezen! Prachtig.’ – Boekhandel Veenstra, Amsterdam 

Ik was dit weekend op Terschelling en nam je boek mee. Heb het in een ruk uitgelezen. Prachtig! De werelden van de drie personen komen heel dichtbij en dat is knap. Mooi ook hoe je actualiteit (economische situatie Polen, Nederland), geschiedenis (joden) en de persoonlijke geschiedenissen van verschillende generaties (zowel bepaald door geschiedenis als liefde etc.) zo bij elkaar brengt. Ik ben wel nieuwsgierig naar het verhaal van Nathan, ik vind het jammer dat hij er niet bij zit. Maar misschien is het ook wel goed dat er nog wat te raden valt.

Ik heb vandaag eindelijk de tijd en rust gevonden om je boek uit te lezen. Vreemd om je in de Marokkaanse woestijn als in Poolse sneeuwlandschappen te voelen. Maar ik heb er ontzettend van genoten. Dankjewel voor je mooie boek!

Uitgelezen in Berlijn, met heel veel plezier! Fijn boek, sleurt te lezer mee, goeie dialogen, mooie personages; prachtig, soms pijnlijk (in de goede zin) verhaal met verschillende perspectieven. Gaat dat lezen (Anja Krans)

We hebben ‘Een bruidsjurk uit Warschau’ tijdens onze vakantie in de Loirestreek gelezen. Een meeslepend geschreven boek dat je niet snel kunt wegleggen. We hebben er allebei van genoten. Wat een goed debuut! Complimenten. Wanneer komt je volgende boek uit? We kijken er al naar uit!

Hier in Zuid Afrika je boek in twee dagen gelezen. Heel erg mooi! Wat een waanzinnig spannende plot-wendingen en wat mooi hoe al die schijnbaar kleine gebeurtenissen en beslissingen zulke enorme gevolgen hebben. Grote pet af, echt heel enthousiast! (Madeleine Matzer)

In twee rukken uitgelezen. Spannende compositie! Mooi strakke taal En ontroerend (Hans Croiset)

 Wat een waanzinnig goed boek, zeg!! Ik ben nogal eens bang voor teksten van mensen die ik wel eens tegen ben gekomen. De persoon blijft er vaak zo aan kleven. Maar bij jou deed het ding het, vanaf het eerste woord, zelf. Ik was heel vaak echt ontroerd. Heel lang niet meer zo meegemaakt. En inderdaad, schitterende dialogen, prachtig ook dat zwijgen van die jongen en geniaal uiteindelijk, de dialoog die je niet meer meekrijgt, achter dat glas, in de sneeuw. Ik ga het over een tijdje nog eens lezen en ik hoef voorlopig niet meer na te denken over wat ik cadeau moet geven. (Raph de Haas)

Ik vond het een prachtig boek – kon het niet meer wegleggen – prachtig beschreven en je nam me helemaal mee met je verhaal – wat een noodlot en een wrange balans tussen houden van een ander en aan jezelf denken – en gevangen zitten in jezelf – als dat geen noodlot is, ik bewonder je ingehouden emoties om te vertragen en niet in te grijpen – te beschrijven ipv te beoordelen – en de ongelooflijke listen en valkuilen van het leven

3 thoughts on “Reacties lezers

    • Ik kocht je boek op die fantastische schrijversavond in Venlo in mei. Je schreef er in: veel leesplezier!
      Dat kreeg ik ook. Een prachtig boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *