Recensie ‘leestafel.info’ : Het boek mag zo op de nominatielijst voor de Academica literatuurprijs voor debutanten

“Lot Vekemans heeft op een heldere manier het verhaal over deze drie mensen geschreven. Er staat geen woord teveel, niets is overdreven sentimenteel of uitgebreid belicht en dat maakt het juist zo bijzonder. Geen kunstig geconstrueerde zinnen, geen gezwollen taal maar wel een prachtig indringend, subtiel, soms ontroerend verhaal over drie mensen die alleen maar een klein beetje geluk willen in hun leven.
Het boek mag van mij zo op de nominatielijst voor de Academica literatuurprijs voor debutanten.”   © www.leestafel.info –  Dettie

Recensie Literair Nederland: een roman waar je “Ja” tegen zegt

Op 30 juli schreef Lisette Huibers een zeer positieve recensie op de website van Literair Nederland: “Er zijn romans die in de categorie ‘ja’ vallen en er zijn romans die in de categorie ‘nee’ vallen. Boeken vallen in de categorie ‘ja’ als het verhaal boeiend is of de vorm vernieuwend; als de personages realistisch of de woorden prachtig gekozen zijn. Als het boek in kwestie een combinatie is van deze eigenschappen, kunnen we spreken over een echt goed boek. En dat is nu precies het geval bij Een bruidsjurk uit Warschau. Een vlotgeschreven roman, vol prachtige uitspraken, die je vastgrijpt en niet meer loslaat (…)
“Vekemans heeft een gave om doeltreffend, pakkend en creatief te schrijven. Daarbij zijn haar personages zo levensecht, dat je het gevoel hebt dat je ze echt leert kennen. Dat je ze tegen kunt komen. Misschien daarom ook dat open einde, om deze illusie in stand te houden. Een volle ‘ja’ tegen deze roman. Lezen dus.”

Klik hier voor de hele recensie